احکام دیانت بهائی

وضو

وضو عبارت از شستن دست و صورت به نیت اداء نماز است؛ در مورد نماز وسطی شستن دست با آب همراه با ذکر آیه‌ای و سپس شستن صورت با ذکر آیه‌ای دیگر است.

راجع به وضو در دستخط بیت العدل اعظم الهی که به افتخار جناب هوشنگ محمودی صادر چنین مرقوم است: “ سؤال دوم راجع به حکم وضو هم در صلاة کبیر و هم در صلاة وسطیٰ و صلاة صغير هر سه واجب است منتهی تلاوت آیات وضو که مختص صلاة وسطیٰ است در هنگام شستن دست و‌ رو در دو صلاة ديگر واجب نیست و در نماز کبیر و صغیر شستن دست و صورت به نیّت اقامه ی صلاة كافی است.” انتهیٰ

لازم به ذکر است هر چند تلاوت آیات وضو در نماز صغیر و کبیر واجب نیست، امّا بهائیان معمولاً آیات وضو را فارغ از نوع نمازی که انتخاب کرده اند قرائت می نمایند.

آیات در حین وضو:

در هنگام “شستن دست” اين آيه تلاوت می‌گردد؛
قولهُ تعالی:
” الهی قوّ يَديْ لتأخُذَ کتابَکَ باِستقامة لاتمنَعُها جنودُ العالَمِ ثمَّ احفَظْها عن التّصرُفِ فيما لَم يَدخُل فئ‌مِلکِها إنّک أنت المُقتدرُ القَدير.”

مضمون:
(ای خدای من، به دست من قدرت بده كه كتاب تو را با استقامتی بگیرد كه لشكریان عالم آن را باز ندارند. سپس آن را از تصرف در آنچه متعلق به او نیست حفظ كن. به راستی كه تو مقتدر و توانایی.)

و در هنگام “شستن صورت” این آیه تلاوت می‌گردد؛
“اَی رَبِّ وٓجّهتُ وٓجهی إليک نَوِّرهُ بِأنوار وَجهِکَ ثمَّ أحفَظهُ عَنِ التّوَجُّهِ إلی غيرک.

مضمون آیات به فارسی:
(ای پروردگار من، رویم را به سوی تو گرداندم. آن را با نور روی خود روشن كن و از توجه به غیر خودت بازدار.)

اگر در نقطه ای آب یافت نشود یا به علل و موجبات دیگر از قبیل زخم جراحت و‌ مرض، استعمال آب مُضرّ باشد به جای وضو آیه ی مبارکه زیر پنج مرتبه تلاوت می شود:
“بِسْمِ اللهِ الْاَطْهَرِ الْاَطْهَر”


کانال تلگرام گل مستور (https://t.me/Gol_e_Mastour)