در آثار بهائی خانوادۀ سالم و مستحکم به عنوان محیطی سراسر عشق، سخاوت و همبستگی ترسیم شده است چنانکه حضرت عبدالبهاء توصیف میکنند: «حیات عائله (زندگی خانوادگی) باید مثل حیات ملائک آسمان باشد. روحانیت و سرور باشد. اتحاد و اتفاق (همبستگی) باشد… همیشه پر فرح و سرور باشند و سبب سرور قلوب دیگران شوند». زن و شوهر «چون دو مرغ بر شاخسارهای شجر وحدت و یگانگی بسُرایند… برای یکدیگر محبت صمیمی حقیقی داشته باشند»، «دختر و پسر را به نهایت همت تعلیم و تربیت نمایند». چنین خانوادههایی نه تنها برای تک تک اعضای خود امنیت و احساس آرامش و سرور فراهم میآورند و به استعدادها و توانمندیهای منحصر به فرد هریک از آنها فرصت رشد و بالندگی میدهند بلکه «عالم انسان را روشن نمایند.»
بیت العدل اعظم در پیام 3 آذر 1388 در خصوص خانواده میفرمایند:
«… خانواده در مقام یک واحد انسانی و هستۀ اصلی اجتماع بشری کانونی است که فضایل اخلاقی و توانمندیهای بنیادی لازم باید در آن شکل گیرد، زیرا عادات و رفتاری که در خانواده پایهریزی میگردد از خانه به محلّ کار و حیات اجتماعی و سیاسی هر ملّت و سرانجام به روابط بینالمللی تعمیم مییابد.
از جمله نشانههای سقوط اخلاقی در نظام اجتماعی کنونی جهان، ضعف پیوند روحانی در روابط خانوادگی است. عدم رعایت کامل تساوی زن و مرد و بیتوجّهی به حقوق کودک در خانواده موجب رواج فرهنگی میگردد که از خصوصیّات بارز آن تحقیر زن و فرزند، تحمیل ارادۀ شخصی به دیگران و سرانجام اِعمال زور و خشونت، ابتدا در خانواده و سپس در مدارس و محلّ کار و نهایتاً در کوی و برزن و صحنۀ اجتماع، میباشد. در چنین جوّی، خانواده که بهترین محیط برای آموختن اصل مشورت و تصمیمگیری جمعی است خود عاملی در جهت پرورش و تداوم استبداد در جامعه میگردد…».
متن کامل این پیام را می توانید از طریق لینک زیر مطالعه کنید: https://goo.gl/kFmpZB
کانال تلگرام وب سایت بهائیان ایران (https://t.me/bahaisofiran_official)