معرفی دیانت بهائی

امور جامعۀ بهائی بدون داشتن طبقۀ روحانیون و مجتهدان دینی در سطوح مختلف چگونه اداره می شود؟

ساختارهای اداری

▪️بر اساس متون و آثار بهائی، نوع بشر در فرایند طولانی تکامل خود با گذشتن از دوران کودکی به آغاز مرحلۀ درخشان بلوغ جمعی خود رسیده است. ابعاد مختلف زندگی جمعی بشر از جمله شیوۀ ادارۀ جامعه، متناسب با شرایط و مشخصات این دوران، نیازمند بازنگری و تغییر است.

▪️امور جامعۀ بهائی در سطوح مختلف محلی، ملی و بین‌المللی، بدون داشتن طبقۀ روحانیون و مجتهدان دینی از طریق نظامی از موسسات، اداره می‌شود که در آنها تصمیمات به صورت جمعی و بر مبنای مشورت گرفته می‌شود.

▪️منشاء و اساس نظام این موسسات از آثار حضرت بهاءالله سرچشمه می‌گیرد. ایشان اصولی برای هدایت عملکرد این نظام تعیین فرموده‌اند و موسسات آن را پایه‌گذاری نموده‌اند. حضرت عبدالبهاء و حضرت ولی‌امرالله این اصول را شرح داده و آن‌ را به مرحلۀ عمل درآورده‌اند. این نظام به عنوان نظم اداری بهائی شناخته می‌شود.

▪️امروز بیت العدل اعظم، شورای مرکزی حاکم بر نظم اداری است و شوراهای انتخابی 9 نفره‌، که با نام محفل روحانی محلی و محفل روحانی ملی شناخته می‌شوند در پرتو هدایات بیت العدل اعظم، به امور جامعۀ بهائی در سطوح مربوط به خود رسیدگی می کنند.

▪️همچنین موسسۀ مشاورین که یک موسسۀ انتصابی، متشکل از افراد توان‌مند و با کفایت است، با برخورداری از هدایت بیت العدل اعظم فعالیت می‌کند و بر پویائی جامعۀ بهائی در سطوح مختلف از محلی تا بین‌المللی اثر می‌گذارد. هر یک از این موسسات دارای حیطۀ مشخصی از وظایف هستند.

▪️لازم به ذکر است در حال حاضر در ایران هیچ یک از موسسات اداری بهائی در سطوح محلی و ملی وجود ندارند. در سال 1362 ه.ش. دادستان کل کشور در یک اعلان رسمی خواستار تعطیلی تشکیلات اداری بهائی شد که در پی آن جامعۀ بهائی ایران جهت نشان دادن حسن نیت خویش به دولت فعالیت کلیۀ موسسات اداری خود را تا به امروز متوقف کرده است.

جهت مطالعۀ بیشتر در این خصوص می توانید از طریق لینک زیر به صفحۀ “ساختارهای اداری” در وب سایت “بهائیان ایران” مراجعه کنید:
https://goo.gl/umrUzj


وبسایت بهائیان ایران (https://t.me/bahaisofiran_official)