حضرت ولی امرالله در مارس ۱۸۹۷ در عکا دیده به جهان گشودند. از طرف پدری از خویشاوندان حضرت باب و از طرف مادری نتیجه حضرت بهاءالله بودند. نام شوقی ربانی را حضرت عبدالبهاء برایشان انتخاب فرمود و گاهی نیز ایشان را شوقی افندی (جناب شوقی) صدا میزدند.
از کودکی مورد تعلیم و تربیت مستقیم حضرت عبدالبهاء قرار داشتند. تحصیلات عالی را در دانشگاهای بیروت و آکسفورد گذراندند و سالهای متمادی بعنوان منشی حضرت عبدالبهاء آثار بهائی را به زبانهای مختلف خصوصا فرانسه و انگلیسی ترجمه میفرمودند. در آثار انگلیسی در قیاس با آثار مذهبی دیگر، میتوان گفت که سبکی بدیع ارائه دادند.
.
حضرت ولی امرالله در ۲۴ سالگی به وصیت حضرت عبدالبهاء مسئول اداره جامعه #بهائی شدند. با صعود حضرت عبدالبهاء معاندین و افراد سست عنصر فرصت را غنیمت دانسته بر پیکره جامعه بهائی تاختند. عده ای که بدنبال مقام و منصب در مدیریت جامعه بهائی بودند و دانستند که خیال پردازی کرده اند چون احمد سهراب و عبدالحسین آیتی و صبحی بنای دشمنی با حضرت ولی امرالله را نهادند. از سوی دیگر خاندان حضرت بهاءالله که مانند خاندان پیامبر اسلام و نزدیکان مسیح او را انکار میکردند متحداً شروع به عناد با حضرت شوقی جوان نمودند.
.
از جهتی دیگر دیانت جوان بهائی وارد عصر تکامل میشد و نیاز به «استقرار و استقلال از ادیان دیگر داشت». بعنوان مثال، تا قبل از آن ممکن بود فردی بخاطر داشتن پیشینه اسلامی تقیه کند یا بخاطر پیشینه مسیحی عضو کلیسا هم باشد.
.
برای استقرار نظم جهانی بهایی نیز باید دیانت بهائی در سراسر دنیا فراگیر شده، مرجع تشریع جامعه بهایی یعنی بیت العدل اعظم تاسیس میشد.
.
انجام این امور همچون انقلابی در درون جامعه بهائی بود.
.
حضرتولیامرالله با جدیت و قاطعیت ناقضین را مطرود کرده اساس حمله به دیانت بهائی را برچیدند. سپس بجهت استقلال #دیانت_بهائی همه بهائیان را موظف ساختند تا فقط احکام بهائی را مُجرا دارند.
.
با انتصاب اعضای ایادیان امرالله و مدیریت بینظیر آنان دیانت بهائی را از ۳۵ کشور تا ۲۵۰ منطقه و کشور منتشر فرمودند و دفتر بین المللی جامعه بهائی در ژنو را تاسیس نمودند، ساخت مقام اعلی و دارالآثار را به اتمام رساندند و جزئیات نحوه تشکیل عالیترین مرجع تشریع دیانت بهائی یعنی بیت العدل اعظم را تشریح فرمودند تا پس از ایشان اداره امور را بدست گیرند.
.
سرانجام در ۴ نوامبر ۱۹۵۷ در حالیکه در لندن اقامت داشتند تا وسایلی برای دارالآثار سفارش دهند در اثر ایست قلبی درگذشتند و روح قدسیشان به ملکوت ابهی عروج نمود
Hosham.nikbakht(https://t.me/bahai19)