چرا در دیانت بهائی طبقۀ روحانی و مرجع تقلید وجود ندارد؟
برگرفته از وب سایت “بهائیان ایران”
▪️حضرت بهاءالله جستجوی حقیقت به طور مستقل را یکی از اساسیترین وظایف هر فرد میدانند. ایشان تاکید میکنند که باید دنیا را با چشم خود ببینیم و نه از نگاه دیگران.
▪️بر اساس اعتقاد بهائی، میل ذاتی به دانش که در هر انسانی وجود دارد او را به فهم اسرار جهان و پدیدههای بینهایت متنوعش برمیانگیزاند. این میل ذاتی ذهن را هدایت میکند تا به دنبال کسب معرفت در مورد نفس خود، ماهیت بشر و هدف از زندگی باشد.
▪️تعالیم بهائی بیان میکنند که برای جستجوی حقیقت باید تعصب و خرافات را به کلی کنار گذاشت و تقلید کورکورانه چه از دیگران، چه از سنتها را ترک نمود. به علاوه، نوع بشر به گونهای خلق شده است که از توانایی تشخیص حقیقیت برخوردار است.
▪️حضرت عبدالبهاء توضیح میدهند «خداوند در انسان قوۀ عقل خلق فرمود که به واسطۀ آن انسان قادر است جستجوی واقعیت نماید.» به دلیل همین توانمندی و قوای انسان است که در آئین بهائی مرجع تقلید یا طبقۀ روحانیون دینی وجود ندارد. مطالعۀ متون الهی و بکارگیری آنها در زندگی روزانه، وظیفهای فردی است که بر عهدۀ همگان گذاشته شده است. هیچ کس اجازه ندارد برداشت شخصی خود از آثار و متون بهائی را به دیگران تحمیل نماید.
لینک صفحۀ “اعتقادات” در وب سایت “بهائیان ایران”:
https://goo.gl/PrwXyV
وبسایت بهائیان ایران (https://t.me/bahaisofiran_official)