اخبار دیانت بهائی

کشاورزی و پایداری زیست محیطی

جامعهٔ جهانی بهائی: «تغییر در سیستم‌های کشاورزی برای پایداری زیست‌محیطی ضروری است.»

سرویس خبری جامعه بهائی – ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ (۸ ژوئن ۲۰۲۱)

جامعهٔ جهانی بهائی، دفتر بروکسل- هر سال، ده‌ها هزار نفر از آفریقا راهی اروپا می‌شوند تا در مزارع کشورهای عضو اتحادیهٔ اروپا در کنار نیروی کار محلی که رو به کاهش است در صنعتی مشغول به کار شوند که به طور فزاینده‌ای به کارگران مهاجر فصلی وابسته می‌‌شود.

هنگامی که در آوریل سال ۲۰۲۰ همه‌گیری جهانی ویروس کرونا سفرهای بین‌المللی را مختل کرد، برداشت فصل بهار در سراسر اروپا به خطر افتاد و نشان داد که اتحادیهٔ اروپا تا چه اندازه به کارگران فصلی و شرایط دشوار زندگی آن‌ها وابسته است. علاوه بر این، همه‌گیری جهانی ویروس کرونا توجه را بار دیگر به بحران‌های اقتصادی، از دست رفتن زمین‌های کشاورزان و سایر عواملی معطوف کرد که مردم را به وادار به ترک مناطق روستایی در آفریقا می‌کند.

راشل بیانی از دفتر جامعهٔ جهانی بهائی در بروکسل در سمیناری آنلاین که چهارشنبهٔ گذشته توسط همین دفتر برگزار شد گفت: «نحوهٔ سازماندهی امور کشاورزی، چه در اروپا، چه در آفریقا یا هر جای دیگر در جهان، پایدار و عادلانه نیست. پرسش‌های بنیادینی وجود دارند که باید در پرتو اصولی مانند یگانگی نوع بشر بررسی شوند.»

این گردهمایی بخشی از یک مجموعه‌ سمینار است که دفتر بروکسل و سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) به صورت مشترک میزبان آن‌ها هستند و سیاست‌گزاران، اساتید دانشگاه و سازمان‌های جامعهٔ مدنی از اروپا و آفریقا را با هدف بررسی ارتباط بین کشاورزی، پایداری روستایی و مهاجرت به ویژه در زمینهٔ مشارکت‌های بین دو منطقه، گرد هم می‌آورد.

حاضران در این گردهمایی‌ها بر جنبه‌های مختلف رابطه‌ی میان مهاجرت و کشاورزی تأکید کردند. آقای اولا هنریکسون (Ola Henrickson)، مدیر منطقه‌ای سازمان بین‌المللی مهاجرت (International Organization for Migration) گفت: «عوامل زیادی وجود دارند که بر چرایی و چگونگی مهاجرت مردم از مناطق روستایی تأثیر می گذارند. اما این ضروری است که این مهاجرت به جای اجبار، از روی انتخاب باشد.»

یکی از موضوعات مورد تمرکز سمینار‌ اخیر پویایی بخش کشاورزی اتحادیهٔ اروپا و نیاز به بازنگری در سیستم‌های تولید بود.

خانم بیانی در مورد این گردهمایی گفت: «سیستم های اقتصادی و کشاورزی کنونی ما و دلالت‌های آن‌ها در زمینه‌های مهاجرت، محیط زیست، تغذیه و معاش باید به دقت بررسی شوند. آموزه‌های بهائی بینش‌هایی را ارائه می‌دهند که می‌تواند در این گفتگو مفید باشد: یکی از این بینش‌ها این است که در مسائل اقتصادی باید به کشاورز اولویت داد زیرا که کشاورز ‘اولین کوشنده‌ٔ اجتماع بشری است.’ این ایده به ما اجازه می‌دهد به شیوه‌های دیگری در مورد سیستم‌های تولید فکر کنیم.»

خانم بیانی در ادامه گفت: «موضوعاتی که در این سمینارها مورد بررسی قرار گرفتند تنها بخشی از سوالات عمیقی هستند که پیش روی بشریت قرار دارند. آموزه‌های بهائی توضیح می‌دهند که همهٔ عناصر اجتماع، از جمله روابط اقتصادی، باید در پرتو اصل اساسی یگانگی نوع بشر به تحولی عمیق دست یابند.»

سمینارهای پیش‌رو در ماه‌‌های آتی با تمرکز بر موضوعاتی مانند آموزش و آیندهٔ روستاها، به بررسی کشاورزی و مهاجرت خواهند پرداخت.

متن کامل این خبر از طریق لینک زیر در وب‌سایت سرویس خبری جامعه جهانی بهائی قابل دسترسی است:
https://news.persian-bahai.org/1513


وب سایت بهائیان ایران (https://t.me/bahaisofiran_official)