«رجال و نساء در نزد خدا یکساناند. جمیع نوع انساناند.»
حضرت عبدالبهاء
برابری زنان و مردان و مشارکت کامل زنان در تمامی عرصههای اجتماع از مشخصات یک جامعۀ برخوردار از عدالت اجتماعی و رفاه است. همچنین رعایت اصل برابری میان زنان و مردان موجب تقویت و استحکام زندگی خانوادگی میشود و در هماهنگی کامل با عالیترین درجات پاکی و دوری ازهرگونه آلودگیهای فکری، اخلاقی و رفتاری است.
زنان و مردان ستونهای یک اجتماع هستند و ضعف هر یک از آنها به سستی کل بنا میانجامد. نابرابری میان زنان و مردان نه تنها مانع ترقی و رشد زنان، بلکه مانع پیشرفت کل اجتماع میشود. تعالیم بهائی بیان میدارند که برطرف کردن موانع پیشرفت اجتماعی زنان شرط اساسی برای بقا و رشد هر ملت است و بشر هنگامی به صلح، رفاه و سعادت دست مییابد که زنان و مردان همگام با هم در تمامی عرصههای اجتماع مشارکت داشته باشند.
آثار بهائی بیان میدارند که حقیقت وجود انسان، روح اوست که جنسیت ندارد. تفاوتهای جسمی و ظاهری که بین زن و مرد وجود دارد، بر چگونگی کسب تجربۀ آنها از جهان اثر میگذارد، اما کرامت و شرافت ذاتی انسانی و آنچه نوع انسان را انسان کرده است، در زن و مرد یکسان است.
همۀ انسانها چه زن و چه مرد، از توانمندیهای بالقوۀ مشترکی برخوردارند مانند: توانایی عشق ورزیدن، خلق کردن، استقامت کردن و در جستجوی معنا و هدفی برای زندگی و اجتماع بشری بودن. بنابراین هیچ یک نمیتواند ادعای برتری بر دیگری داشته باشد. انکار برابری جنسیتی، بیعدالتی به نیمی از جمعیت جهان است و هیچ دلیل موجه اخلاقی یا بیولوژیکی برای آن وجود ندارد.
دستیابی کامل به برابری زنان و مردان البته کار آسانی نیست و لازمهاش تحول و تغییر همهجانبه هم در ذهن و هم قلب مردمان، چه زن و چه مرد، و هم در ساختارهای اجتماع است.
برگرفته از وب سایت “بهائیان ایران” صفحۀ “برابری زنان و مردان”
لینک این صفحه: https://goo.gl/vo9BUP
وبسایت بهائیان ایران (https://t.me/bahaisofiran_official)