«شالودۀ یک استراتژی که بتواند مردم جهان را به قبول مسئولیّتِ سرنوشت جمعی خود وادارد باید آگاهی از یکی بودن نوع انسان باشد.»
بیانیۀ رفاه عالم انسانی
حضرت بهاءالله بیش از یک قرن پیش در مکتوبی خطاب به ملکۀ ویکتوریا جامعۀ بشری را به هیکل انسان تشبیه فرمودهاند.
در این خصوص در بیانیۀ رفاه اشاره شده است:
جامعۀ بشری صرفاً مرکّب از تودهای از سلّولهای متفاوت نیست بلکه متشکّل از همبستگیها و روابط افرادی است که هر یک از آنها دارای عقل و اراده میباشد.
با وجود این، شیوههای عمل گوناگونی که طبیعت بیولوژیکی انسان را مشخّص میکند نمودار اصول اساسی حاکم بر عالم هستی است. مهمترین آنها اصل وحدت در کثرت است.
شگفتانگیز آنکه دقیقاً همین تمامیّت و پیچیدگیِ نظم تشکیلدهندۀ بدن انسان و همبستگی کامل سلّولها است که تحقّق کامل توانمندی ذاتی هر یک از این عناصر متشکّله را ممکن میسازد.
هیچ سلّولی، چه در مورد کمک به کار بدن و چه در مورد بهرهگیری از سلامت کلّی آن، جدا از بدن زندگی نمیکند.
سلامت جسمانی حاصله از این همبستگی، امکان ظهور و بروز حسّ آگاهی بشری را فراهم میسازد، بدین معنا که هدف از رشد بیولوژیکی از صِرفِ موجودیّت بدن و اجزای آن بالاتر میرود.
بیت العدل اعظم در پیام 12 اسفند 1391 اشاره میکنند:
… همان گونه که از مطالعۀ آثار بهائی دریافتهاید، اصل یگانگی نوع انسان که نشانۀ بارز دوران بلوغ اوست باید در تمام جوانب حیات اجتماعی تجلّی کند. …
… اصل یگانگی نوع بشر که حضرت بهاءالله مقتضیات آن را اعلان فرمودهاند فقط خواهان همکاری در بین مردمان و ملّتها نیست بلکه مستلزم نواندیشی کامل در بارۀ روابطی است که به اجتماع تداوم میبخشد. …
… اصل یگانگی نوع بشر مستلزم تغییری بنیادین در تار و پود ساختار اجتماع در سراسر عالم است.
لینک صفحۀ “اصل یگانگی” در وبسایت “بهائیان ایران” :
https://goo.gl/jP9ZGv
وبسایت بهائیان ایران (https://t.me/bahaisofiran_official)