سرویس خبری جامعۀ جهانی بهائی – ۲۸ آذر ۱۴۰۰ (۱۹ دسامبر ۲۰۲۱)
میلان، ایتالیا – روز پنجشنبه روزنامهنگارانی از بیش از 55 خبرگزاری از سراسر ایتالیا در کنفرانسی در میلان شرکت کردند تا دربارهٔ آمادهسازی سنگهای مرمری که قرار است قسمت درونی سقف مشبک، کف میدانگاه اصلی و هشت ستون بنای اصلی آرامگاه حضرت عبدالبهاء را بپوشاند اطلاعات بیشتری کسب کنند.
سیلویو زمپرو (Silvio Xompero)، رئیس یک شرکت سنگ مرمر ایتالیایی به نام مارگراف (Margraf) که برش و حکاکی سنگهای مرمر دارالتشریع (مقر بیتالعدل اعظم)، ساختمان دارالآثار بینالمللی، طبقات باغهای بهائی در حیفا و معابد بهایی در هند و ساموآ را نیز انجام داده گفت: «طراحی این بنا یک اثر هنری است و به دلیل اینکه که آرامگاه عبدالبهاء است اهمیت خاصی پیدا میکند.»
آقای زمپرو ضمن اشاره به رابطهٔ معماری و اماکن مقدس توضیح داد که چگونه سقف مشبک و نورگیرها دراین بنا به گونهای طراحی شدهاند که برانگیزانندهٔ احساسات روحانی باشند. «پس از تکمیل بنا، بازدیدکنندگان میتوانند از آرامگاه به آسمان چشم بدوزند و پیوند میان زمین و عالم ملکوت را احساس کنند. شگفتانگیز خواهد بود.»
حسین امانت، طراحی که توسط بیتالعدل اعظم برای این پروژه انتخاب شده، سهراب یوسفیان، رابط بین این پروژه و شرکت مارگراف و دو نفر از اعضای محفل ملی بهائیان ایتالیا در این جلسه حضور داشتند.
آقای امانت گفت: «همهٔ قسمتهای این آرامگاه، از جمله مسیرها و فضاهای موجود در باغها به گونهای طراحی شدهاند که به ایجاد حس تمرکز و تأمل کمک کنند.»
آقای امانت دربارهٔ تاثیر این پروژه بر افرادی که در بخش سنگتراشی مشارکت دارند گفت: «به نظر میرسد این کارخانه فضایی متفاوت دارد. کارگران این پروژه را مقدس میدانند و با حس احترام و تکریم در حال کار کردن هستند.»
آقای یوسفیان دربارهٔ ماهیت مقدس این پروژه بیشتر توضیح داد: «این آرامگاه حس تقدس را در هر یک از بازدیدکنندگان برمیانگیزد.»
«جامعهٔ بهائی از پایان جنگ جهانی دوم رابطهٔ خاصی با شرکت مارگراف داشته است و ما همیشه یکدیگر را درک کردهایم. این شرکت با نبوغ کارکنانش توانسته مرمر را به شیئی فرازمینی تبدیل کند که شایستهٔ امر مقدس باشد.»
الساندرو پئوتا (Alessandro Peotta)، مدیر دفتر فنی شرکت مارگراف ضمن ابراز احساسات مشابهی میگوید: «فضایی که زمانی محل کار یک سنگتراش بود حال تبدیل به کارگاه هنری شده است.»
آقای پئوتا این پروژه را مشابه پروژههای پیشینی میداند که شرکت آنها برای پیادهسازیاش مجبور به استفاده از تکنیکهای جدید بود: «در دره چیامپو، خاطرات ساخت دارالتشریع بیتالعدل اعظم هنوز هم شگفتیآفرین است.»
«ساکنان درهٔ چیامپو خاطرات زیادی از آن دوران دارند. همانطور که 40 سال پیش تکنیکهای جدیدی ابداع شد، امروز هم همین اتفاق در حال وقوع است.»
تولید این مرمر نیازمند ماشینآلات پیشرفتهای است که بتوانند سنگ را از روی مدل سه بعدی به طور مستقیم و با دقت بالا بتراشند که با توجه به گنبدیشکل بودن سقف مشبک یکی از الزامات این پروژه است.
وبسایت بهائیان ایران (https://t.me/bahaisofiran_official)