معرفی دیانت بهائی

افزایش جشن‌ها با نزدیک شدن به دویستمین سالگرد تولد حضرت بهاءالله

سرویس خبری جامعهء بهائی
افزایش جشن‌ها با نزدیک شدن به دویستمین سالگرد تولد حضرت بهاءالله

بروک آن در لیتا، اتریش- آمادگی‌ برای برگزاری جشن‌های دویستمین سالگرد تولد حضرت بهاءالله در کشورهای مختلف در حال افزایش است و منجر به اقدامات مختلف از جمله خلق آثار هنری، تجلیل توسط مقامات ملی و محلی و برگزاری جشن در سطح جوامع می‌شود.

یک نمونۀ چشمگیر از این اقدامات در شهر بروک آن در لیتا (Bruck an der Leitha) در اتریش اتفاق افتاد، جایی که نهاد شهرداری در روز ۸ سپتامبر ۲۰۱۷ فستیوالی به مناسبت سالگرد تولد حضرت بهاءالله برگزار نمود. محل برگزاری این مراسم تالار شهر بود و نزدیک به دویست میهمان از جمله رهبران جامعه و مردم شهر را برای بزرگداشت پیام صلح و وحدت حضرت بهاءالله گرد هم آورد.

شهردار شهر، آقای ریچارد همر (Richard Hemmer) در سخنرانی خود در این جشن بر آموزه‌های آیین بهائی در مورد وحدت تأکید نمود. وی بیان داشت که تاریخ با خشونت خدشه‌دار شده است و ما هرگز نباید اعمال قساوت‌آمیز گذشته را از یاد ببریم. او از جامعۀ بهائی به عنوان نمونه‌ای از یک جامعه که مسیر صلح، دوری از خشونت و دگرپذیری را انتخاب کرده است یاد کرد.

خانم سوسن ظریف‌زاده، یکی از بهائیان این شهر برای برگزاری این جشن با شهرداری همکاری نمود. خانم ظریف‌زاده و خانواده وی در سال‌های اخیر به پناهندگان شهر بروک یاری رسانده‌اند و این موضوعی بود که نخستین بار باعث جلب توجه شهردار شد و او را الهام بخشید تا مراسم بزرگداشتی به افتخار جامعۀ بهائی برگزار نماید.

شهر بروک آن در لیتا که در مجاورت رود لیتا (Leitha river) در نزدیکی مرز اتریش و اسلواکی واقع است مانند بسیاری از دیگر شهرهای اروپایی پذیرای تعداد فزاینده‌ای پناهنده از سوریه و سایر کشورها بوده است. شهر بروک تا قبل از سال ۲۰۱۵ یعنی قبل از آن که مرگ تلخ تعدادی از پناهندگان در اتریش توجه عموم را جلب کند، تعداد اندکی مهاجر پذیرفته بود. جامعۀ بروک به شدت از این موضوع متأثر شد و عزم خود را جزم کرد تا برای اقامت موفقت‌آمیر پناهندگان با جدیت تلاش نماید.

سازمانی با عنوان «اونسر بروک هیلفت»Unser Bruck Hilft! (بروک ما یاری می‌رساند!) برای امداد به اسکان پناهندگان در شهر تأسیس شد. این سازمان با اطلاع از این که در گذشته، بهائیان به اسکان گروهی از پناهندگان از کشور ترکیه کمک کرده بودند از جامعۀ بهائی درخواست همکاری نمود. در ابتدا، بهائیان در جنبه‌های عملی مانند تأمین مراقبت‌های پزشکی کمک می‌کردند اما به مرور زمان، با همکاری سایر مردم شهر برنامه‌ای برای آموزش و پیشرفت جوانان پناهنده‌ای که به تازگی در این شهر اقامت یافته بودند راه اندازی نمودند.

در چند سال اخیر به واسطۀ این همکاری‌ها، ارتباط دولت محلی بروک و بهائیان افزایش یافته است. تصمیم شهردار مبنی بر برگزاری جشنی به مناسبت دویستمین سال تولد حضرت بهاءالله به پاس خدمات بهائیان به جامعۀ محلی خود بود.

این جشن که در تالار شهر بروک برگزار شد، به روی همۀ اهالی شهر و مناطق اطراف آن باز بود. برنامۀ جشن، شامل اجرای موسیقی از جمله یک قطعه از سخنان حضرت بهاءالله بود که برای نخستین بار توسط گروه کر اجرا می‌شد. همچنین نمایشگاهی بر پا شده بود که تعالیم اصلی ادیان عمدۀ جهان را به تصویر می‌کشید و بر لزوم وحدت تأکید می‌نمود.

بسیاری از مهمانان از اینکه هر عضو از جامعه امکان یافته بود به شکلی در برگزاری این جشن سهیم باشد قدردانی نمودند. از اجرای یک برنامۀ کوتاه از جانب مدرسۀ موسیقی محلی گرفته تا سخنرانی‌های نمایندگان دولتی یا آماده کردن بخش پذیرایی جشن، افراد بسیاری در برنامه‌های این فستیوال مشارکت داشتند.

خانم دروتی خادم میثاق یکی از اعضای جامعۀ بهائی توضیح داد: «اهالی بروک تنها برای شرکت در جشن دویستمین سال تولد حضرت بهاءالله نیامدند بلکه در برگزاری آن نیز سهیم بودند و در نتیجه همۀ ما به هم نزدیک‌تر شدیم و نسبت به لزوم تلاش و فعالیت برای بهبود شرایط دنیا آگاهی بیشتری کسب کردیم.


کانال تلگرام وب سایت بهائیان ایران (https://t.me/bahaisofiran_official)