These Magi said: “Where is He that is born King of the Jews? for we have seen His star in the east and are come to worship Him!”48 When they had searched, they found out that in Bethlehem, in the land of Judea, the Child had been born.
This was the sign that was manifested in the visible heaven. As to the sign in the invisible heaven—the heaven of divine knowledge and understanding—it was Yahyá, son of Zachariah, who gave unto the people the tidings of the Manifestation of Jesus. Even as He hath revealed: “God announceth Yahyá to thee, who shall bear witness unto the Word from God, and a great one and chaste.”49 By the term “Word” is meant Jesus, Whose coming Yahyá foretold. Moreover, in the heavenly Scriptures it is written: “John the Baptist was preaching in the wilderness of Judea, and saying, Repent ye: for the Kingdom of heaven is at hand.”50 By John is meant Yahyá.
“و کانوا قائلين: “اَينَ هُوَ المولُود مَلِکُ اليَهود؟ لاَنّا قَد رَاَينا نَجمَهُ فِی المَشرِقِ وَوافَينا لِنَسجُدَ لَه.” و بعد از تفحّص معلوم نمودند که در بيت اللّحم يهودا آن طفل متولّد شد. اين علامت در سماء ظاهره. و علامت در سماء باطنه که سماء علم و معانی باشد ظهور يحيی بن زکريّا بود که مردم را بشارت می داد به ظهور آن حضرت. چنانچه می فرمايد: “انَّ اللّهَ يُبَشِّرُکَ بِيَحيی مُصَدِّقاً بِکَلِمَةٍ مِنَ اللّه و سَيِّداً و حَصُوراً.” مقصود از کلمه، حضرت عيسی است که يحيی مبشّر به ظهور او بود. و در الواح سماوی هم مسطور است: “کانَ يُوحَنّا يَکرزُ فی بَرِّيَّةِ يَهودا قائِلاً تُوبُوا فَقَدِ اقتَرَبَ مَلَکُوتُ السّمواتِ.” و مقصود از يوحنّا، يحيی است. ”
” و کانوا قائلين: “اَينَ هُوَ المولُود مَلِکُ اليَهود؟ لاَنّا قَد رَاَينا نَجمَهُ فِی المَشرِقِ وَوافَينا لِنَسجُدَ لَه.”
از انجیل متی، فصل 2 آیه 2 است.
در حالی که میگفتند: ” کجاست آن فرزندی که تازه متولد شده و پادشاه یهود خواهد بود؟ به درستی که ما ستاره او را در مشرق مشاهده کردیم و اینک آمده ایم که او را سجده کنیم.”
تفحص: تحقیق و جست و جو/ یهودا: نام چهارمین فرزند حضرت یعقوب است/
بیت اللحم: این شهر در ده کیلومتری جنوب غربی بیتالمقدس و در مسیر اصلی الخلیل- بیتالمقدس واقع شده است. منابع تاریخی محل دفن راحیل همسر یعقوب(ع)و مادر یوسف(ع)[مصطفی، ولید، سلسلة مدن الفلسطنیة؛ مدینه بیت لحم، ۱۹۹۸م، ص۱۲] و محل تولد داوود و گذراندن دوران کودکی وی را در این شهر دانستهاند.[سعیدی، بیت لحم، ۱۳۸۳ش، ج۱۳، ص۲۸۲] بیت لحم به سبب آنکه زادگاه حضرت عیسی است نزد مسیحیان مورد احترام و یکی از شهرهای مقدس آنان است.بر اساس گزارش یعقوبی، مریم(ع) به هنگام بارداری به بیت لحم رفت.[یعقوبی، تاریخ یعقوبی، ۱۳۷۹ق، ج۱، ص۶۸.]
يحيی بن زکريّا: یحیی، فرزند زکریا، واعظ و تارک دنیای یهودی نخستین قرن میلادی بود که مسیحیان، مسلمانان، صابئین مندایی معتقد به پیغمبری او هستند. نام یحیی تعمیددهنده، در قرآن، انجیل ، انجیلهای غنوصی ذکر گشتهاست. بر اساس انجیل لوقا، یحیی خویشاوند عیسی بود. مسیحیان، یحیی را پیشرو و بشارت دهنده ظهور مسیح میدانند. صابئین مندایی از او با نام ایحیجاجهانه یاد میکنند. انجیل لوقا تنها انجیلی است که به شرح زادهشدن یحیی میپردازد. بر اساس روایت لوقا، یحیی تعمید دهنده، فرزند زکریا و الیصابات است. بر اساس این انجیل، زکریّا از فرزندان ابیّا و زوجهاش الیصابات از نسل هارون بود. الیصابات دختر عموی مریم بود و شش ماه زودتر از مریم، به یحیی حامله شد. بر اساس انجیل لوقا، مریم هنگامی که به عیسی حامله گشته بود، نزد الیصابات رفت و الیصابات گفت: «از آن لحظهای که آمدی جنین در شکم من به حرکت درآمد». روایت قرآنی ولادت یحیی تفاوت چندانی با روایت انجیل ندارد، جز این که قرآن اسمی از الیصابات زوجه زکریا نمیبرد. مشهور است که یحیی در حوالی رود اردن، غسل تعمید میداد و موعظه میکرد و حتی بنا به انجیل، عیسی مسیح را نیز غسل تعمید داد. در انجیل لوقا باب سوم آیهٔ ۱۶ آمدهاست: «و مردم مترصد میبودند و هر یک در دل خویش تصور میکرد که آیا این مسیح است؟ یحیی همگی را گفت: «بدانید که من شما را به آب غسل میدهم. امّا کسی خواهد آمد که از من قویتر است و او شما را به روحالقدس و آتش غسل خواهد داد و من حتی شایستگی ندارم که خم شده بند نعلینش را بگشایم؛ که طبقش در دست اوست و خرمن خود را خوب پاک نموده گندم را در انبار خود جمع خواهد نمود و کاه را در آتشی که خاموشی نپذیرد خواهد سوزانید.»
در انجیل یوحنا باب اول آیه ۷ آمدهاست: «یکی از جانب خدا آمد و اسمش یحیی بود. او برای شهادت آمد تا بر نور شهادت دهد تا همه به واسطه او ایمان آرند. او خود روشنایی نبود بلکه آمده بود تا بر روشنایی شهادت دهد؛ و روشنایی حقیقی آن است که جهان از او منور میگردد»
در انجیل یوحنا آیهٔ ۱۵ بر گواهی و بشارت یحیی تأکید شدهاست: «و یحیی در حق او گواهی داد و به آواز بلند گفت کسی است و من او را ذکر کردم و او پس از من میآید و پیش از من است زیرا که از آن پیش بود. موسی آیین قرار داد اما نعمت و راستی از عیسی رسیدهاست و او مسیح است»
در انجیل آیاتی هست که به نظر میرسد از بازگشت روح الیاس در کالبد یحیی سخن گفته شدهاست. برخی از آنها از این قرار است:
متی ۱۳–۱۰: ۱۷:”شاگردانش پرسیدند: «چرا روحانیان یهود با اصرار میگویند که قبل از ظهور مسیح، الیاس نبی باید دوباره ظهور کند؟»عیسی جواب داد: «حق با آنهاست. الیاس باید بیاید و کارها را روبراه کند. در واقع او آمدهاست ولی کسی او را نشناخت و با او بدرفتاری کردند. حتی من نیز که مسیح هستم، از دست آنها آزار خواهم دید.»آنگاه شاگردانش فهمیدند که عیسی دربارهٔ یحیای تعمید دهنده سخن میگوید.”
متی ۱۱:۱۴: “اگر اینها را قبول دارید باید بدانید که یحیی همان الیاس موعود است.”
“انَّ اللّهَ يُبَشِّرُکَ بِيَحيی مُصَدِّقاً بِکَلِمَةٍ مِنَ اللّه و سَيِّداً و حَصُوراً.”
سوره ی آل عمران، آیه 39 است: خدا تو را به یحیی بشارت می دهد که تصدیق کننده کلمه ای از سوی خدا [یعنی مسیح] است و سرور و پیشوا، و [از روی زهد و حیا] نگاهدار خود از مُشتهیات نفسانی است.
کل ایه به این قرار است: “فَنَادَتْهُ الْمَلَائِكَةُ وَهُوَ قَائِمٌ يُصَلِّي فِي الْمِحْرَابِ أَنَّ اللَّهَ يُبَشِّرُكَ بِيَحْيَى مُصَدِّقًا بِكَلِمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَسَيِّدًا وَحَصُورًا وَنَبِيًّا مِنَ الصَّالِحِينَ ” یعنی: پس فرشتگان، او را در حالی که در محراب عبادت به نماز ایستاده بود، ندا دادند که خدا تو را به یحیی بشارت می دهد که تصدیق کننده کلمه ای از سوی خدا [یعنی مسیح] است و سرور و پیشوا، و [از روی زهد و حیا] نگاهدار خود از مُشتهیات نفسانی، و پیامبری از شایستگان است.
“کانَ يُوحَنّا يَکرزُ فی بَرِّيَّةِ يَهودا قائِلاً تُوبُوا فَقَدِ اقتَرَبَ مَلَکُوتُ السّمواتِ.”
یوحنا در وادی یهودا راه میرفت و موعظه میکرد و میگفت: توبه کنید که ملکوت آسمان ها نزدیک است (انجیل متی فصل ۳ آیه ۱ و ۲)