کتاب اقدس امّ الكتاب دیانت بهائی

بند یکصد و چهل و ششم : زکات

قد کتب عليکم تزکية الاقوات و ما دونها بالزّکوة هذا ما حکم به منزل الايات فی هذا الرّقّ المنيع * سوف نفصّل لکم نصابها اذا شآء اللّه و اراد انّه يفصّل ما يشآء بعلم من عنده انّه لهو العلّام الحکيم *
It hath been enjoined upon you to purify your means of sustenance and other such things through payment of Zakát. Thus hath it been prescribed in this exalted Tablet by Him Who is the Revealer of verses. We shall, if it be God’s will and purpose, set forth erelong the measure of its assessment. He, verily, expoundeth whatsoever He desireth by virtue of His own knowledge, and He, of a truth, is Omniscient and All-Wise.
بر شما واجب شده است پاک کردن خوراکی ها و سایر چیزها با پرداختن ذکات. این است حکم الهی که نازل کننده آیات است در این لوح منیع. عنقریب تفصیل خواهیم داد نصاف زکات را اگر خدا بخواهد و اراده کند. خداوند تفصیل میدهد آنچه را که بخواهد به علمی از جانب خود، و خداوند آگاه است حکیم.

“زكوة “
زکات که در قرآن مجيد بر مسلمين واجب گرديده نوعی خاص از خيرات و مبرّات است که به مرور زمان به صورت يک نوع ماليات خيريّه در‌آمد و مؤمنين را مکلّف ساخت که جهت کمک به فقرا و امور خيريّه و نصرت دين اللّه مقدار معيّنی از بعضی از عايدات خود را پس از رسيدن به حدّ نصاب ادا نمايند. حدّ معافيت از پرداخت اين ماليات در مورد امتعه متنوّعه و نيز نصاب معيّنی که بايد پرداخت شود تفاوت دارد.
حضرت بهاءاللّه می‌‌فرمايند: “در باره زکات هم امر نموديم کما نزل فی الفرقان عمل نمايند” (سؤال و جواب، فقره ۱٠٧). نظر باينکه حدّ معافيت و نوع عايدات و موعد اداء زکات و حدّ نصاب در موارد مختلفه هيچ يک در قرآن مجيد ذکر نشده است، لهذا اتّخاد تصميم در اين مسائل منوط به قرار بيت العدل اعظم در آينده است و تا آن زمان به فرموده حضرت ولىّ امراللّه بايد احبّاء در خور توانائی و مقدورات خويش مرتّباً به صندوقهای امری تبرّع نمايند.