برگرفته از بیانیۀ “رفاه عالم انسانی”
«عدالت تنها نیرویی است که میتواند آگاهی نوخیز از وحدت نوع بشر را به ارادهای جمعی تبدیل کند که به وسیلۀ آن بتوان ساختارهای لازم برای حیات جامعۀ جهانی را با اطمینان بنیان نهاد. در عصری که شاهد دستیابی فزایندۀ مردم جهان به همه نوع اطّلاعات و نظرهای گوناگون است، عدالت به عنوان اصلِ حاکم بر موفّقیّت در سازماندهی اجتماعی شناخته خواهد شد. طرحهایی که به منظور توسعه در جهان ارائه میشود باید به نحوی روزافزون تابع موازین منصفانهای قرار گیرد که لازمۀ عدالت است.
در سطح فردی، عدالت آن قوّۀ روح انسانی است که هر فرد را به تمیز دادن درست از نادرست قادر میسازد. حضرت بهاءالله عدل و انصاف را محبوبترین صفات نامیدهاند چه که به انسان اجازه میدهد تا با چشم خود ببیند نه با چشم دیگران و با دانش خود بداند نه با دانش همسایه یا اطرافیانش. عدالتْ خواهانِ بیطرفی در داوری و انصاف در رفتار با دیگران است و به این ترتیب امری است که هرچند هم مشکل باشد باید در جمیع احیان در امور روزمرّۀ زندگی مراعات شود.
در سطح گروهی، پایبندی به عدالت به منزلۀ یک جهتیاب است که وجودش در تصمیمگیریهای جمعی ضروری است چه که تنها وسیلهای است که به یاری آن میتوان به وحدت فکر و عمل راه یافت. بر خلاف حمایت از روحیّۀ مجازاتمحوری که در گذشته غالباً در پشت نقابی به نام عدالت پنهان میشد، عدالت جلوۀ عملیِ آگاهی بر این واقعیّت است که برای دستیابی به پیشرفت بشری، منافع فردی و منافع اجتماعی به نحوی ناگسستنی با هم مرتبطاند. هر چه نقش عدالت در هدایت روابط بشری بیشتر باشد به همان اندازه توجّه بیشتری به امر مشورت میشود و در نتیجه جوّی به وجود میآید که میتوان گزینهها را بیغرضانه بررسی نمود و راههای اجرایی مناسبی انتخاب کرد. در چنین جوّی گرایشهای متداولِ فریبکاری و سوء استفاده از دیگران، تفرقهجویی و دستهبندی به مراتب کمتر مجال مییابند تا فرایند تصمیمگیری را از مسیر خود منحرف سازند.»
لینک صفحۀ “عدالت” در وبسایت “بهائیان ایران”:
https://goo.gl/aA9HT5
کانال تلگرام وب سایت بهائیان ایران (https://t.me/bahaisofiran_official)