برنامه جدید “مفاهیم مدنی در رساله مدنیه” به بررسی “رساله مدنیه” یکی از آثار حضرت عبدابهاء که در سال 1875 به امر حضرت بهاءالله جهت عمران و آبادی جهان و به ویژه ایران نوشته شده است, می پردازد.
قسمت اول برنامه “مفاهیم مدنی در رساله مدنیه”
قسمت دوم برنامه “مفاهیم مدنی در رساله مدنیه”
قسمت سوم برنامه مفاهیم مدنی: اصلاحات از کجا باید شروع شود ؟ آیا از جذب معارف و صنایع غرب ؟ یا از احیاء تاریخ ایران ؟ یا با رفع مسائل اقتصادی ؟ و یا پرداختن به مسائل سیاسی ؟
چگونه حضرت عبدالبهاء بین اخلاق و عقل و دانش و اعتدال ارتباط برقرار میکنند و چه عاملی باعث از بین رفتن دین و مدنیّت اروپائیان شد؟
دیانت به صورت یک تشکیلات دینی و حکومت به صورت یک نهاد سیاسی چه ارتباطی باید با هم داشته باشند ؟
تأکید حضرت عبدالبهاء بر لزوم تنظیم و نوشتن قوانین جزائی و مدنی و انتشار و اجرای آن به وسیله حکومت برای پیشگیری از مشکلات سنّت شفاهی.
چه روشهائی برای ترویج دین الهی مجاز است ؟
آیا رساله ی مدنیّه به نوعی مؤیّد و مروّج قدرت روحانیّون است؟ در قسمت ۹ برنامه مفاهیم مدنی موضوع قدرت روحانیون مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
در جامعه ای که اکثر افراد آن متدیّن به یک دین هستند چگونه یک حکومت غیر دینی میتواند اداره امور آن را در دست بگیرد؟
قسمت دهم : روشهائی که برای پیشگیری از ایجاد یک حکومت مستبدّ دینی در رساله مدنیّه توصیه شده است.
– آیا خشونت و جنگ در بعضی مواقع مجاز است ؟ – علّت ویرانی و تلفات ملّت ایران و سایر کشورهای جهان .
آیا قوانین منشاء الهی دارند یا آنکه بشر بدون آنکه از موضع یا منشاء فوق بشری الهام یا کمک بگیرد خود به وضع قوانین اقدام میکند ؟
شرایط اعضاء مجالس مشورت و پارلمانها و نقش انتخاب کنندگان آنها در رساله مدنیّه.
آیا دیانت در جامعه لازم و مفید است یا اینکه باعث دردسر است و می توان آن را به امور شخصی محدود کرد و از زندگی اجتماعی کنارش گذاشت؟
اشاره رساله مدنیّه به ادیان مسیحی و اسلام٬سطح روحانیّت یک دین یا سطح قدرت یافتن آن میتواند متفاوت باشد٬فتوحات مسلمین در ممالک وپیشرفت
علّت نگارش و زمان انتشار رساله مدنیّه – مرور آنچه در برنامه های قبل مطرح شد – رابطه حکومت با دیانت از نظر حضرت عبدالبهاء
رادیو پیام دوست(https://t.me/Persianbms)