در مجموعهای از میزگردهای پرشور و پویا که توسط جامعۀ جهانی بهائی برگزار شد، نمایندگان جوان دربارۀ مسئولیت نسل خود در ساختن جوامعی صلحجو و دادگر، و بازتعریف ماهیت رهبری و قدرت مشورت کردند. این نشستها در بستر یکی از کنفرانسهای بزرگ سالانه سازمان ملل متحد انجام گرفت که از تاریخ ۹ تا ۱۸ ژوئیه برگزار میشد. چگونه میتوان شرایطی ایجاد کرد که مسئولیت تلاش برای بهبود و اصلاح جهان تنها مشغلۀ تعداد محدودی کارشناس و افراد حرفهای نباشد، بلکه حق همگان و جلوهای از معنای انسان بودن باشد؟ این پرسشی بود که آقای لیام استفنز، نمایندۀ جامعۀ جهانی بهائی و یکی از حاضران در این میزگرد از هلند مطرح کرد.
نمایندگان جامعۀ جهانی بهائی حاضر در مجمع سیاسی عالی رتبه سازمان ملل متحد در سال 2018، در مجموعهای از میزگردها که به میزبانی جامعۀ جهانی بهائی برگزار شد همراه با نمایندگانی از سازمانهای همکار، بر موضوع سهم جوانان برای رسیدن به اهداف توسعۀ پایدار با نام دستورالعمل 2030 تمرکز کردند. این گردهمایی یک نشست سالانه است که کشورهای عضو سازمان ملل متحد به همراه سایرین را، برای بازبینی پیشرفت به سوی دستیابی اهداف توسعۀ پایدار دور هم جمع میکند. در حاشیۀ این اجلاس، سازمانهای غیردولتی همچون جامعۀ جهانی بهائی نشستهای مرتبط برگزار میکنند. سه میزگردی که جامعۀ جهانی بهائی میزبان آن بود؛ قدرت ذاتی تنوع، ساختن جوامعی امن، صلحجو و سازگار، و توانمندسازی برای تحول حیات جامعه را مورد بررسی قرار دادند.
در حالیکه جوانان در حیات اجتماع مشغول مشارکت فعال هستند دربارۀ پیشرفت اجتماع شروع به بررسی پرسشهای بنیادین میکنند و اینکه چه عواملی میتواند مؤثر در ترقی اجتماع و یا بازدارنده آن باشد. شرکتکنندگان در میزگردهای جامعۀ جهانی بهائی متوجه این نکته شدند که پیشرفت اجتماع، نیازمند توانمندسازی برای ایجاد تحولی معنادار در میان تعداد هر چه بیشتری از مردم است. گفتگوها همچنین بر رویکردهای جدید رهبری تمرکز داشت، رویکردهایی که مبتنی بر درک سازندهتری از قدرت و مرجعیت هستند. آقای امانوئل زاپاتا کالداس ، یکی از نمایندگان جامعۀ جهانی بهائی و از حاضران در این میزگرد از کلمبیا گفت: «وقتی مفاهیم به ارث رسیده به ما دربارۀ تسلط و قدرت کنار گذاشته شود و نیروی همکاری و وحدت فکر و عمل پذیرفته شود، قابلیتهای ذاتی جوانان خود را نشان میدهند و میتوانند در جهت خیر عموم به کار گرفته شوند.»
یکی از دیگر موضوعات مهمی که شرکتکنندگان مورد بحث و گفتگو قرار دادند موضوع هویت بود و بررسی این که چطور بعضی از برداشتها از خود میتوانند خالق حس وحدت و یگانگی باشند در حالی که برداشتهای دیگر میتوانند حس جدائی و تفرقه را تقویت کنند. هدف هر سه نشست بررسی چگونگی ساختن شالودههایی برای حس هویت مشترک بود. خانم سفیرا رامشفر، نمایندۀ جامعۀ جهانی بهائی و یکی از برگزارکنندگان این نشستها گفت: «ما انسانها در تمامی جنبههای اساسی زندگی، در توانمندی فکر کردن، رؤیا داشتن، خلق کردن، در اشتیاق هر قلب برای یافتن خوشبختی، رشد کردن و پیوستن به دیگران، تفاوتی با هم نداریم.»
نگاه نو: @Rethinking