اصول اعتقادی دیانت بهائی

فقرا امانت منند در میان شما

از اصول #دیانت_بهائی تعدیل معیشت است. بدین مفهوم که باید همه اقشار از رفاه نسبی برخوردار باشند. یکی از راهکارها از میان بردن طبقه فوق ثروتمند و فوق فقیر است.

برای محقق شدن چنین امری، باید درآمدها حد و مرزی داشته باشند. باید یک درآمد حداقلی وجود داشته باشد که همه ی مایحتاج برای رفاه را تأمین نماید و همه اقشار از این درآمد حداقل بهره مند گردند. اگر افرادی به هر دلیل کمبود استعدادات یا معلولیت یا هر ناتوانی نتوانند نیازهای اساسی خود را برآورده سازند، باید از کمک مؤسسات جامعه، برخوردار شوند. از سوی دیگر، باید حداکثرِ درآمد نیز معلوم باشد تا از انباشته شدن ثروت های کلان جلوگیری به عمل آید.

دوم، تربیت روحانی جامعه از طریق دیانت است که انسانها نسبت به یکدیگر احساس مسئولیت اخلاقی کنند.

حضرت عبدالبهاء می فرمایند: اساس شرایط اقتصادی در امور معنوی نهفته است که به عالم قلب و روح مرتبط می شود

سوم، قوانینی که ثروتمندان را مجاب کند که مراعات فرودستان کنند.

(نطق حضرت عبدالبها ۱۰۷ سال پیش ۷ روز قبل)

از جمله اساس بهاء اللّه تعديل معيشت است، طبقاتِ ناس مختلفند. بعضی در نهايت غنا هستند بعضی در نهايت فقر، يکی در قصر بسيار عالی منزل دارد يکی وارخی ندارد، يکی انواع طعام در سفره‌اش حاصل است يکی نان خالی ندارد، قوت يومی ندارد. و لذا اصلاح معيشت از برای بشر لازم. نه آن که مساوات باشد بلکه اصلاح لازم است و الّا مساوات ممکن نيست. نظام عالم بهم مي‌خورد نظم عالم چنين اقتضا مي‌نمايد که طبقات باشد. نمي‌شود بشر يکسان باشد زيرا در ايجاد (ذاتاً) بشر مختلفند. بعضی در درجه اوّلِ عقلند و بعضی درجه متوسط و بعضی بکلّی از عقل محرومند.حال آيا ممکن است نفسي که در درجه اعلای عقلست با نفسي که هيچ عقل ندارد مساوی باشد. عالمِ بشر مانند اردوئی است. اردو را سَردار لازم و نفر (سرباز) نيز لازم. آيا ممکن است که همه سردار يا صاحب منصب باشند يا همه سرباز باشند. البته مراتب لازمست… مساوات بين بشر در #معيشت ممکن نيست…معذلک باز جائز نيست که بعضی در نهايت غنا باشند و بعضی در نهايت فقر. بايد اصلاح کرد و چنان قانونی گذارد که از برای کل وسعت و رفاهيت باشد نه يکی به فقر مبتلا و نه يکی نهايت غنا را داشته باشد. مثلاً شخصی غنی که منتهی غنا را دارد نگذارد شخصی ديگر منتهی #فقر را داشته باشد مراعات او را بکند تا آن هم راحت باشد اين را بايد به قوانين اجراء کرد. نفس اغنياء بايد خودشان زيادی مال خود را به فقراء انفاق کنند و همچنين قوانين مملکت بايد نوعی باشد که به موجب شريعت اللّه هر گونه آسايش داشته باشد.


Hosham.nikbakht(https://t.me/bahai19)